top of page

A-Laget,alltid til stede

5.  desember 2018

Tekst og bilder, Jan Erik Holmen

Jeg har flere ganger i Tempomiljøet hørt om denne A-Gjengen i Sandnes. Og da har jeg både stusset og tenkt på både valg av navn og personene bak.

Spørsmålene er flere, hva ligger bak selve navnet og hvorfor, hvem er disse Tempo entusiastene, hvilke mål har de og hvem er A-Gjengen for. Det var bare en måte å finne dette ut på, det var å møte disse på en av kveldene hvor de møtes til sosialt samvær.

Dagen var i går tirsdag 4. desember og jeg er på vei til møteplassen like utenfor Sandnes sentrum, og jeg kan nå i ettertid slå fast omgående, det ble en trivelig kveld blant like trivelige entusiaster.

P1010056.JPG

Ble møtt av en trivelig gjeng, i denne enden fra venstre, Svein Gunnar Idland, Frode Figved, Terje K Kristiansen og Petter Kaalstad.

Møteplassen var hjemme i ‘’garasjen’’ til Øyvind og Nina Stangeland. Garasjen er romslig av størrelse hvor veggene er prydet av bilder og gjenstander fra en svunnen tid. Disse sammen med et tydelig preg av at julen er nært forestående og lukten av pepperkaker, så ble det en hyggelig ramme for kvelden.

Innenfor er det to sittegrupper med med 10 av A-gjengens medlemmer, stemningen er god, historiene og latteren sitter løst og man føler seg lett velkommen. 

P1010083.JPG

Svein Gunnar ler godt av kommentarer fra de andre.

Jeg går rett på sak, om at valg av navn kan gi et bilde som lett kan misforstås, eller er det slik at man har valgt navnet bevist for å ‘’spisse’’ det hele, og så ligger det noe helt annet bak.

Og helt riktig, de forteller at A-laget betyr ikke at de anser seg som de beste, A står for «Alltid» man kan og si at A står for «alle for en, en for alle».

Kenneth Reiersen tar ordet og får aksept fra alle om sin beskrivelse av A-gjengen.De andre supplerer med opplysninger der hvor det trengs.Tom Gausland til høyre. 

P1010046.JPG

Det forklares at det hele begynte for ca 2 år siden, da man lekte med ideen om at man skulle starte en egen ‘’klubb’’ hvor målet var å fremme interessen for Norsk Tempoklubb i Sandnes. For økt bruk av Tempoene og delta aktivt i de arrangement som Tempoklubben arrangererte. Man ønsket også å ha en positiv holdning om man ble bedt fra Tempoklubben om å stille på eksterne arrangement.

 

De mener også med navnet å ha en større tilstedeværelse ovenfor hverandre gjennom oftere treffkvelder, hjelpe hverandre med ulike tekniske utfordringer, og turer på sine Tempoer.

Man har og en gjennomgående profil om at A-gjengen er åpen for alle, uansett alder og bakgrunn. Dette betyr og at ektefeller og samboere nødvendigvis ikke slipper unna.  Øyvind sin ektefelle Nina har sin Handy i frisk farge, noe som absolutt er en nødvendighet og er et friskt pust i et mannsdominert miljø. Øyvind sier at yngste i gjengen er 27 år og den eldste fyller snart 73 år. At man ser for seg at A-laget skal fortsette i mange år, og at nye krefter vil komme å bidra i å forme den nye veien videre.

P1010073.JPG

Ingen tvil her om hvem som kommer kjørende på denne.

P1010055.JPG

Helge Stangeland, en trivelig kar som bærer årene godt, og med sine 72 år er han den eldste i gjengen.

På spørsmål om hva de har vært med på i disse to årene, så nevner de aktiviteter på Vitenfabrikken i Sandnes, arrangementet Mannen i gaten, og Frode Figve skyter inn, vi har og deltatt på 17. mai aktiviteter i fjor og i år.

Vi møter opp når klubben Gnisten har sin års-åpning, og for ikke å glemme arrangementet Tempostarten som foregår på Hellandtunet i Gjestdal.

P1010047 – Kopi.JPG

Straks arrangementet Tempostarten nevnes, blir det engasjement blant medlemmene. Her Kjell Ivar Haugland som både lytter og kommenterer.

Tempostarten som foregår på Hellandtunet i Gjestdal er en markering om at nå starter sesongen for både Tempoer og gjerne andre og.

Dette året som var første gang man arrangerte treffet, så møtte det opp 41 betalende, i tillegg kom skuelystne, voksne med og uten barn.

Man hadde også loddsalg og annet som ga inntekter. Det flotte var og at alle innkomne penger gikk uavkortet til Barnekreftforeningen i Rogaland, hvor Tor Odd Rabben informerer om at man fikk inn

kr 26.629 og 84 øre, som ble gitt videre.

Dette ble satt stor pris på av Barnekreftforeningen hvor lederen sendte en takkebrev for det viktige bidraget.

Så var det dette med damene, temaet kom igjen opp når vi snakket om å få med flere.

Petter Kaalstad til venstre på bildet er i munter diskusjon med Øyvind Stangeland. Petter sin ektefelle har fått sin Tempo høytidelig overlevert.

P1010050.JPG

Vi er inne på temaet med nye medlemmer og det var i dette at damene kom atter i søkelyset. Frode Figved har muligens satt ekteskapet på spill, han har kjøpt en Tempo til fruen, og hun vet ikke om det. Nå er den kommet tilbake fra lakkering og sammen går de en spennende tid i møte.

P1010066 – Kopi.JPG

Frode Figved er en smule betenkt, han har kjøpt en Tempo til fruen, monn hvordan dette kan gå.

P1010082.JPG

Og noen kan slippe latteren løs, og godt er det.

Men det stopper ikke med den bedre halvdel, Frode sin sønn Kenneth skal få sin Tempo RE. Svein Gunnar Idland har fått sin bedre halvdel til å investere i en Tempo Standard, og flere av barna til andre går en fin tid i møte.

Kvelden går mot slutten, enkelte må ta farvel, alle har noe som skal gjøres om det er med eller uten en Tempo. Uten tvil er A-laget en fin gjeng med gode tanker og planer for tiden som kommer. Jeg ønsker de alle en fin jul og en god ny Tempo sesong.

Jan Erik Holmen

bottom of page