top of page

Jan Erik Holmen

2018_1._oktober_og_foredrag_formes_–_Kop
DSC_0108 (2).JPG
img261 (2).jpg

Jeg husker godt min første arbeidsdag hos Jonas Øglænd, en varm

sommerdag i juni måned og året var 1975, en sommerjobb og jeg var 15 år gammel.

Jeg ble ansatt som ærendsgutt i Jonas Øglænd sin egen sykkelbutikk, men siden fødselsdagen ikke var før 15. juli, så ble min første arbeidsplass nede på Vågen i landbruksavdelingen, men kort tid etter og en uke før fødselsdagen møtte jeg opp i Sykkelbutikken, i Storgata.

Jeg ble der flere somrer og våren 1980 fikk jeg telefonen fra bedriftens personalavdeling ved Kåre Lunde. Om jeg kunne tenke meg fast jobb i sykkelbutikken og muligheten for en karriere. 

Jeg trengte ikke å tenke særlig lenge, og årene ble mange, nesten 25 år og samtidig 17 år i Jonas Øglænd bedriftsmuseum.

Uten tvil så har dette vært en fantastisk reise. Jeg har fått lov til å ha som kolleger de som formet de ulike Tempoer og DBS sykler, som konstruerte, som markedsførte og som solgte. De som testet og ikke minst de som produserte. Alle som en har vært gode formidlere om det som en gang var. Jeg har ikke tall på alle de linjer og kladdebøker som er møysommelig  fylt ut med og om historien om noen av Norges største varemerker, jeg er dypt takknemlig for alle bidrag.

Hvorfor en nettside. Jeg er som min kollega og venn Rasmus Rasmussen i Øglænd museet og som ofte sa, født nysgjerrig, men på en fin måte.

Jeg ble fascinert av bedriftens kompleksitet, at man i fabrikkens ende førte inn stålrør og ut i andre enden kom den fineste DBS sykkel eller Tempo Moped, eller det fineste stoff og ut den fineste kjole eller dress.

På denne veien bearbeidet av utallige hender som med stolthet utførte sitt arbeid, dette ble gjort i nærmere 110 år.

Derfor, for alle vi som bidro i alle år, derfor den uoffisielle historien i tekst og bilder. 

For det er slik, Jonas Øglænd, det er oss det.

 

bottom of page